Jag har blivit hjälpt av samtalsterapi i Växjö

Hej på er alla fina följare

Nu är det ett par månader sen som jag separerade med vad jag trodde var mitt livs kärlek. Jag förstår ju nu att det inte var det men samtidigt har det tagit hårt på mig, så pass att jag faktiskt valt att ta hjälp med samtalsterapi. Jag blev rekommenderad av en kollega att kontakta en kvinna i Växjö som erbjuder samtalsterapi och som har väldigt goda referenser. Efter separationen så hamnade jag liksom in någon slags depression och även om det inte är så konstigt att man blir ledsen så var det här något jag aldrig riktigt känt förut. Det kändes så mörkt och tungt och jag kände inte igen mig själv alls.

Länge tänkte jag att det går nog över men tillslut kände jag att jag inte ville må så här längre. Men eftersom jag inte visste hur jag skulle ta mig ur det, inget av det som brukar fungera fungerade, så ringde jag och bokade tid för samtalsterapi. Nu har jag gått regelbundet under ett par månader och jag känner en stor skillnad. Vad jag märkte under mina samtal var att denna händelsen i sig inte var hela orsaken, men den triggade så mycket annat i mig som jag inte bearbetat eller hanterat från tidigare.

Allt det där har liksom varit maskerat på något sätt och sen när jag tillät mig att släppa fram lite av det där i och med sorgen över det avslutade förhållandet så var det som att kroppen och själen tillät sig att ta tag i känslor och minnen som jag inte bearbetat innan. Det har varit väldigt nyttigt alltihop och jag har lärt känna mig själv bättre. Så funderar du på att ta hjälp av samtalsterapi så testa, det är okej att be om hjälp. Ta hand om dig!